4. 9. 2014

Česká zahraniční politika v roce 2013: Analýza ÚMV

ISBN 978-80-87558-19-5, 471 stran, rok vydání: 2014

Od roku 2007 sleduje a analyzuje tým autorů a externích spolupracovníků ÚMV českou zahraniční politiku. V letošním vydání zůstal zachován hlavní konceptuální rámec, zaměřující se na politický kontext a aktéry české zahraniční politiky, hlavní agendu a události a zhodnocení výsledků zahraniční politiky. Po řadu let stejný konceptuální rámec přináší čtenářům možnost seznámit se s analýzou, založenou na ojediněle robustní a dlouhodobé datové základně.

Rok 2013 byl v české zahraniční politice ovlivněn vratkým a turbulentním politickým zázemím, prezidentskými a předčasnými sněmovními volbami. V zájmu přinést co nejpřesnější odpovědi na otázku jak a proč česká zahraniční politika reaguje na vnitřní a vnější výzvy či sama přináší vlastní impulzy do mezinárodního prostředí, byl letos poprvé použit nový analytický přístup, kombinující zaměření na politizaci a polarizaci zahraničněpolitických témat a jejich vliv na zahraničněpolitické jednání České republiky. Kniha je doplněna Přílohami o agendách MZV ČR (diplomatické styky, zastupitelské úřady atd.).

Objednávka

Česká zahraniční politika v roce 2013: Analýza ÚMV

Pokud objednáváte více titulů, napište je do poznámky níže (plus počet kusů), nebo vyplňte kontaktní formuláře u vybraných titulů. Následně Vám zašleme mailem fakturu s platebními údaji. Možnosti platby: Převodem na účet, dobírkou či v hotovosti – při osobním odběru. Možnosti dopravy: Českou poštou – poštovné se odvíjí od hmotnosti a rozměrů zásilky. Hotově – při osobním odběru na adrese Nerudova 3, 118 50 Praha1 (recepce ÚMV).

234